Župne obavijesti – 13. NEDJELJA KROZ GODINU – 27. 6. 2021.

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

13. NEDJELJA KROZ GODINU

27. 6. 2021.

 

 

  1. Sutra je treći dan trodnevnice i uočnica svetkovine sv. Petra i Pavla u Sovićima. Misno slavlje je u 19 sati, a krunica i prilika za ispovijed od 18:30.

 

  1. U utorak je svetkovina svetih Petra i Pavla, naslova i zaštitnika naše filijalne crkve u Sovićima. Sv. mise su u Gorici u 7 sati, a pučka sv. misa je u Sovićima u 10 sati. Slavlje započinjemo ophodom oko crkve i blagoslovom polja, te nastavljamo sa sv. misom. Misno slavlje predvodit će fra Marin Karačić, župni vikar na Širokom Brijegu.

 

  1. Tijekom mjeseca srpnja i kolovoza neće biti euharistijskog klanjanja četvrtkom.

 

  1. U sklopu manifestacije Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići, Bratovština sv. Stjepana poziva vas na izložbu slika „Otajstva svjetla“ autora Tomislava Dugandžića. Izložba će biti upriličena u Staroj crkvi, u petak, u 20 sati. Svi ste dobro došli!

 

  1. Iz općine Grude obavještavaju vas o projektu podizanja križeva na groblju mira na Bilama, za žrtve Drugog svjetskog rata i poraća s područja općine Grude. Projektom memorijalnog Groblja mira – Bile predviđeno je da se svakoj hrvatskoj žrtvi Herceg-Bosne, ne ovisno o tome gdje je osoba poginula, ubijena, nestala ili pokopana, podigne bijeli križ s imenom i prezimenom. Temelj za popis žrtava općine Grude je Grudski žrtvoslov. Novčani iznos za podizanje jednog križa je 200 KM, što je više od stvarnog iznosa, međutim, svrha je stvoriti fond i za žrtve koje nemaju svoje srodnike da bi i njima bili podignuti križevi. Iz općine Grude je 1.301 žrtva. O svemu ovome imate detaljno na stranicama: www.grobljemira.info, u poglavlju Podizanje križeva. Popis žrtava objavljen je na službenoj stanici Općine Grude: www.grude.info, a imate kod tiska i otisnuti letak sa svim informacijama.

 

  1. Oglašavamo ženidbu sljedećih zaručnika:

 

IVAN ZADRO, sin Miroslava i Gordane r. Bušić iz Zagreba i

ANA BOGUT, kći Slobodana i Jasnice r. Čulig iz Zagreba.

 

 

Ukoliko netko zna za kakvu zapreku za vjenčanje ovih oglašenih zaručnika, dužan je to dojaviti u župni ured.

 

  1. Od tiska je stigao novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. Izašao je i novi broj Župnog listića.

 

  1. U proteklom tjednu umro je SREĆKO BAZINA Ćećan. Pomolimo se…

 

 

 

————————————————–

SOVIĆI:

 

 

Za sve naše dobročinitelje, molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.