NEDJELJA CVJETNICA 10.4. 2022.

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

NEDJELJA CVJETNICA

10.4. 2022.

 

  1. Započeli smo Veliki i sveti tjedan. Na Veliki četvrtak Misa večere Gospodnje je u 19 sati u župnoj crkvi, a potom klanjanje u tišini do 22 sata.

 

  1. I ove godine na Veliki petak molit ćemo zajednički križni put od zvonika sv. Ilije u Bobanovoj Dragi do župne crkve. Križni put polazi u 13.30 sati. Križonoše neka dođu barem 15 minuta ranije. Prijevoz će biti organiziran od granice prema Bobanovoj Dragi i to u 12.30, i 13 sati. Autobusi će stajati na svakom autobusnom stajalištu.

Liturgija Velikog petka je u nakon križnog puta (oko 17 sati). Ukoliko dvojite, jer ne možete sudjelovati na oba ova čina, onda prednost treba dati obredima, odn. liturgiji Velikoga petka u crkvi, jer to je službena liturgija Crkve i Crkveni zakon nas obvezuje na sudjelovanje, a križni put, ma kako veličanstven bio, ipak je samo pobožnost i Crkveni zakon nas na njega ne obvezuje.

Na Veliki i sveti petak propisan je strogi post i nemrs.

 

  1. Na Veliku subotu, veliko bdijenje u Vazmenoj noći počinje u 20 sati u župnoj crkvi. Nakon bdijenja slavimo prvu misu uskrsnuća Gospodnjeg, i na koncu će biti blagoslov uskrsnog jela. Blagoslov uskrsnog jela bit će i u Sovićima u 17 sati. Napominjemo onima koji nose tamo jelo na blagoslov, da to ne zamjenjuje liturgiju Velike subote koja je u župnoj crkvi u 20 sati.

 

  1. Na Uskrsni dan, sv. mise slavimo po uobičajenom rasporedu, a svečano misno slavlje je u župnoj crkvi u 11 sati.

 

  1. Što se tiče misa za pokojne u župnoj crkvi, ponovit ćemo: svi su dani popunjeni (i nedjelje također) do kraja kolovoza.

 

  1. Od tiska je stigao novi broj Glasa koncila.

 

  1. U proteklom tjednu umrla je LJUBA JURIĆ ud. Jurina. U Osijeku je umro i ukopan FRANO PEJIĆ Mašić. Pomolimo se…

 

  1. Za sve naše dobročinitelje, molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.