4.KORIZMENA NEDJELJA 14. 3. 2021.

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

4.KORIZMENA NEDJELJA

14. 3. 2021.

 

  1. Zbog danas najavljenog nepovoljna vremena, Križni put na Zavalu molit ćemo u sljedeću nedjelju. Polazimo od prve postaje u 14 sati. Tada neće biti križnog puta u crkvi u Gorici. Ukoliko bude loše vrijeme, križnog puta neće biti na Zavali, ali će bit u crkvi u 10.30.

 

  1. U prošlu nedjelju, koja je bila Nedjelja solidarnosti, skupili smo 2.485 KM za župe u BiH, u kojima je manje od 200 vjernika i koje se ne mogu same uzdržavati. Novac je već proslijeđen u Biskupiju, a u ime onih kojima će pomoć doći srdačno hvala!

 

  1. U utorak, je ispovijed stare čeljadi u Gorici i Sovićima do Vlašića (isključivo). A u srijedu, u Sovićima od Vlašića (uključivo) do Bobanove Drage.

 

  1. U petak je svetkovina sv. Josipa, zaštitnika naše biskupije. Svetkovina nije zapovijedana. Sv. misa je u župnoj crkvi u 7 sati. Križni put redovito u obje crkve. A Svečano misno slavlje je u katedrali u Mostaru u 18 sati.

 

  1. U sljedeći petak u 20 sati, u organizaciji Bratovštine, u Staroj župnoj kući bit će tribina na temu: „Isusov put križa“, u ovoj prigodi će biti predstavljena knjiga „Put križa“ autora fra Ante Marića i bit će prikazan kratki igrani film snimljen prema motivima fra Antine drame „Veronikin rubac“. U ime nakladnika uz autora će nastupiti i Gojko Jelić, predsjednik Matice hrvatske u Širokom Brijegu. Uz poštivanje epidemioloških mjera, svi ste srdačno dobro došli!

Također Bratovština poziva sve na korizmenu humanitarnu akciju za djecu u Majčinu selu u Međugorju. Pomoć će biti prikupljana od sljedećeg četvrtka do subote, u Staroj Župnoj kući, od 18 do 20 sati. prikupljaju se nekvarljivi prehrambeni proizvodi. Molimo Vas da se odazovete kao i svake godine!

 

  1. Od tiska su stigli novi brojevi Glasa koncila, Glasnika mira, Svjetla riječi, Brata Franje i Katoličkog tjednika.

 

  1. U proteklom tjednu umro je MIROSLAV BOBAN Boys. Pomolimo se…

 

————————————————–

 

 

Za sve naše dobročinitelje, molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.