5. NEDJELJA KROZ GODINU 7. 2. 2021.

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

5. NEDJELJA KROZ GODINU

7. 2. 2021.

 

  1. Danas je obljetnica stradanja franjevaca na Širokom Brijegu na koncu drugog svjetskog rata. Sv. misa za njih i sav vjerni narod postradao u Drugom svjetskom ratu i poraću bit će slavljena u 16 sati u crkvi na Širokom Brijegu.

 

  1. U sljedeću nedjelju na misi u 11 sati i mi se kao župna zajednica spominjemo stradalih franjevaca, od kojih su trojica bili rodom iz naše župe, kao i stradalog vjernog naroda naše župe u Drugom svjetskom ratu i poraću.

 

  1. Zamoljeni smo oglasiti: iz Pogrebnog društva obavještavaju da je u tijeku izrada katastra grobnica, tj. projekt uvezivanja grobnica i korisnika (nositelja ukopničkog prava). Cilj projekta je doći do točnih podataka o tome tko ima prava ali i obveze na određenim ukopnim mjestima. U svrhu toga izrađena je i pokrenuta web-stranica na kojoj su prikazane sve grobnice u digitalnom obliku. Ovim putem vas molimo da pregledate podatke i eventualne pogreške prijavite u ured Pogrebnog društva. Cilj ovog projekta je utvrditi: tko ima pravo na grobnicu, tko je dužan plaćati članarinu, te evidentiranje velikog broja tzv. zemljanih grobova, za koje netko treba preuzeti obvezu, ili će tu obvezu preuzeti Pogrebno društvo, jer one stoje neiskorištene, a zahtjeva za novim grobnicama je puno. Ovu obavijest kao i adresu spomenute web-stranice imate otisnutu i nalazi se na policama s tiskom.

 

  1. Od tiska stigli su novi brojevi Glasa koncila, Svjetla riječi i Katoličkog tjednika. Izašao je i novi broj Župnog listića.

 

————————————————–

 

Na stolu, u dnu crkve, kraj Listića i tiska, imate kratko izvješće o radovima oko crkve u protekloj godini, kao i kratko financijsko izvješće.

 

Za sve naše dobročinitelje, molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.