Župne obavijesti- 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA , 12. 12. 2021.

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

3. NEDJELJA DOŠAŠĆA

12. 12. 2021.

 

  1. U ovom tjednu pred nama organizirat ćemo zajedničku ispovijed za sve vas, samo na nešto drugačiji način nego je to bivalo do sada, odnosno, isto kao i prošle godine. Dakle,

UTORAK: 14. 12. – CRKVA SOVIĆI

U 16 sati: za dio župe od kraja Bobanove Drage do crkve u Sovićima.

U 17 sati: od crkve u Sovićima do Vlašića.

SRIJEDA, 15. 12. – CRKVA GORICA

U 16. sati: za dio župe od Vlašića do Gorice.

U 17 sati: Gorica.

Naravno da oni koji neće moći na svoj termin, mogu doći na bilo koji drugi, ali nastojmo se, ipak, svi držati svojih termina kako bismo izbjegli gužvu u crkvama.

Napominjemo da, oni koji imaju bilo kakav simptom koji bi mogao upućivati na covid19, odnosno koronu, neće hodati okolo, pa prema tome ni u crkvu dolaziti. To se valjda podrazumijeva. Svi koji kanite na ispovijed, bez obzira jeste li preboljeli koronu ili cijepljeni, obavezno doći s pravilno stavljenom maskom koja prekriva i nos i usta.

Ispovijed nemojte odgađati za kasnije, jer nismo sigurni koliko ćemo kasnije biti dostupni.

 

  1. U srijedu započinjemo mise zornice, odn. devetnicu Božiću. Svako jutro (osim nedjelje) slavimo sv. misu u župnoj crkvi u 6 sati. kroz to vrijeme neće biti mise u 7 sati.

 

  1. U drugome dijelu adventa pa do kraja božićnog vremena neće biti euharistijskog klanjanja četvrtkom.

 

  1. Došao je novi broj Glasa koncila, Katoličkog tjednika i Glasnika mira. Izašao je i novi broj Župnog listića.

 

  1. Zamoljeni smo oglasiti: Crveni križ grude u suradnji s mostarskom bolnicom organizira akciju dragovoljnog davanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama srednje škole u Grudama u srijedu od 10 do 12 sati. Mole se svi, koji mogu, da se odazovu na ovu humanu akciju i daruju kap koja život znači.

 

  1. U Zagrebu je umro i tamo će biti pokopan VINKO BENOVIĆ + Jure. Umrli su još i: ŽELJKO BUŠIĆ Jerkačić i fra Nikola Spužević, župni vikar. U ime nas fratara i obitelji pokojnog fra Nikole srdačno hvala svima koji ste bili na ispraćaju, molili za pokoj njegove duše ili ste nam na bilo koji način bili na usluzi ovih dana. Za njega i spomenute naše pokojne pomolimo se…

 

————————————————–

SOVIĆI:

 

Za sve naše dobročinitelje, molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.