Župne obavijesti – 10.NEDJELJA KROZ GODINU – 6. 6. 2021.

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

10.NEDJELJA KROZ GODINU

6. 6. 2021.

 

 

  1. Sutra započinje program obilježavanja 29. obljetnice vojne akcije Lipanjske zore. U 10 sati slavit će se sv. misa za poginule branitelje na groblju u Ševaš Njivama, a nakon mise bit će polaganje vijenaca na spomen-obilježju u Počitelju.

 

  1. U četvrtak započinjemo Trodnevnicu i slavimo sv. misu na čast sv. Ante, svaku večer u 18 sati u župnoj crkvi. I ove godine u Trodnevnici molimo na određene nakane: PRVA VEČER – CRKVA U GORICI – za bolesnike (umjesto krunice molimo Pobožnost sv. Anti. Nakon sv. mise bit će klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu). DRUGA VEČER – CRKVA U SOVIĆIMA (zbog vjenčanja u Gorici) nakana je za naše dobročinitelje. TREĆA VEČER – CRKVA U GORICI za djecu i mladež. Na kraju mise – blagoslov djece. Ove godine, blagdan sv. Ante pada u nedjelju, koja ima prednost slavlja. Sv. mise su po uobičajenom ljetnom rasporedu.

 

 

  1. U subotu organiziramo radnu akciju, pa pozivamo vas koji možete da dođete, dakle, u subotu u maslinik kod župne crkve u Gorici. Uređivat će se prostor od nove crkve do kraja maslinika. Trebalo bi ponijeti prikladan alat: trimere, kosilice, grablje, vile, škare isl., i naravno dobru volju. Radna akcija počinje ujutro u 7.30 sati, kako bismo do podne, nadamo se, završili.

 

  1. Oglašavamo ženidbu sljedećih zaručnika:

 

LUKA KARIN, sin Borisa i Antonije r. Vujičić iz Grubina i

LUCIJA GRIZELJ, kći Vlatka i Tonćike r. Čolak iz Sovića.

 

FRANO BOBAN, sin Vlade i Vesne r. Marić iz Sovića i

MATEA KUKAVICA, kći Ivice i Monike r. Buljan iz Imotskog.

 

Ukoliko netko zna za kakvu zapreku za vjenčanje ovih oglašenih zaručnika, dužan je to dojaviti u župni ured.

 

 

  1. Od tiska su stigli novi brojevi Naših ognjišta i Glasa koncila.

 

 

 

 

————————————————–

SOVIĆI:

 

 

Za sve naše dobročinitelje, molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.