U Gorici održan tradicionalni Božićni koncert

U župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u Gorici, u organizaciji župnog ureda Gorica-Sovići, na svetkovinu sv. Ivana apostola, 27. prosinca 2023. godine, održan je tradicionalni Božićni koncert župnih zborova i drugih sastava koji djeluju u ovoj drevnoj župi. Moto ovogodišnjeg koncerta bio je naziv lijepe tradicionalne hrvatske Božićne pjesme „Veselje ti navješćujem“. Pod vodstvom i ravnanjem iskusnih glazbenih stručnjaka, prof. Petre Terkeš i maestra Božidara Vlašića, ovogodišnji je koncert zablistao u svoj svojoj raskoši kako milozvučnih glasova pjevačica i pjevača, tako i odlične pratnje gudačkog kvarteta, u pojedinim pjesmama nadopunjenog glasovirskim zvukom. Zborovi su pjevali pod dirigentskom palicom prof. Petre Terkeš, a gudačkim kvartetom je ravnao maestro Božidar Vlašić. Za instrumentima su bili violinisti Ante Slišković i Mislav Salopek, violist Ivor Ivančić te violončelistica Katarina Evetović.

Dječji zbor su uvježbavale vjeroučiteljice Ivana Vlašić i Veronika Galić, a framski zbor je povjeren Ivani Nikolić, koja se pokazala veoma uspješnom voditeljicom. Anđelko Nikolić Đelo sjajno vodi klapu Bratovštinu koja iduće godine slavu 20. rođendan.

Od zborova su nastupili: Mješoviti zbor svetoga Stjepana Prvomučenika, Dječji župni zbor, Zbor Frame Gorica-Sovići, Klapa Bratovština Gorica-Sovići te Vokalno-instrumentalni sastav „Glasovi ljubavi”.

Župnik fra Marin Karačić je na početku pozdravio sve prisutne zaželjevši sve najbolje u ovim svetim danima Kristova rođenja, a na koncu svog kratkog pozdrava nije krio oduševljenje pohvalivši sve izvođače s njihovim voditeljima na trudu i ustrajnom radu u proteklom vremenu. Trud i rad su se isplatili, govorili su mnogi čestitajući nastupnicima i pohvaljujući ovaj lijep koncert koji je bio na visokoj razini.

Program je skladno vodila Marija Prlić. Dugotrajni pljesak nakon pojedinih izvedbi kao i na samom kraju koncerta, mali je znak oduševljenja mnoge publike, ujedno i veliki poticaj za nove izazove svih članica i članova zborova kao i voditelja. Dao Bog da tako i bude!

Nakon koncerta nastavljeno je druženje ispred Pastoralnog doma u Gorici.

 

Markus Bohrermann