5.KORIZMENA NEDJELJA

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

5.KORIZMENA NEDJELJA

3. 4. 2022.

 

  1. U tjednu pred nama organiziramo župnu uskrsnu ispovijed. Raspored je sljedeći: SRIJEDA: 6. 4. – CRKVA SOVIĆI u 17 sati: za dio župe od kraja Bobanove Drage do crkve u Sovićima, u 18 sati: za dio župe od crkve u Sovićima do Vlašića. ČETVRTAK, 7. 4. – CRKVA GORICA u 17 sati: za dio župe od Vlašića do Gorice, a u 18 sati:

Naravno da oni koji neće moći na svoj termin, mogu doći na bilo koji drugi, ali nastojmo se svi držati svojih termina kako bismo izbjegli gužvu u crkvama.

 

  1. U nedjelju započinje Veliki i sveti tjedan. Nedjelja je Cvjetnica. Blagoslov grančica bit će na svim misama. U Gorici misa u 9 sati je u župnoj crkvi, a misa u 11 je u Šamatorju. U slučaju lošeg vremena, također u crkvi. Misa u Sovićima je u 9 sati!

 

  1. Što se tiče misa za pokojne u župnoj crkvi, svi su dani popunjeni (i nedjelje također) do kraja kolovoza.

 

  1. Od tiska je stigao novi broj Glasa koncila. Izašao je i novi broj Župnog listića.

 

  1. Iz Vojne kapelanije obavjest da će 8. travnja, u petak, u Mostaru, biti obilježena 30. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane i 17. obljetnica utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BIH. Pozivaju da toga dana, koji možete, u 10:30 sati, sudjelujete na Svetoj Misi u katedrali, za sve poginule branitelje, a koju će predvoditi mons. Tomo Vukšić, nadbiskup vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH.

 

  1. Zamoljeni smo oglasiti: Crveni križ Grude, u suradnji s mostarskom bolnicom, organizira akciju darivanja krvi. Akcija će biti održana u srijedu u srednjoj školi u Grudama od 10 – 12 sati. Koliko je ovo važno, vjerujem da vam je svima poznato, pa koji možete odazovite se.

 

  1. Iz Osnovne škole, također smo zamoljeni oglasiti da predupis (prijava) djece u I. razred osnovne škole, koja će pohađati nastavu u školskoj 2022./23. godini, obavit će se od 4. do 8. travnja 2022. godine telefonskim putem. Prijaviti djecu trebate u vremenu od 9 do 12 sati na telefon: 039/670-062.

U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja će do 31. kolovoza 2022. imati navršenih šest godina života, tj. djeca rođena do 31. kolovoza 2016.

Na zahtjev roditelja/skrbnika i na prijedlog stručnog povjerenstva, u I. razred može se upisati i dijete koje do 31. kolovoza 2022. nema navršenih šest godina.

Roditelj (skrbnik) je dužan upisati dijete u onu školu (matičnu ili neku od područnih) koja je najbliža mjestu stanovanja djeteta.

 

  1. Za sve naše dobročinitelje, molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.