15. NEDJELJA KROZ GODINU

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

15.NEDJELJA KROZ GODINU

12.7. 2020.

 

  1. Bliži nam se svetkovina zaštitnika naše župe sv. Stjepana koji ove godine pada u ponedjeljak (3. kolovoza). Okoliš oko župne crkve poprilično je velik i Bogu hvala da je tako. Sve to treba držati urednim, i za to je potrebno podosta ruku. Tijekom godine to nekako uspijevamo, ali za Stipandan, trebalo bi to temeljito urediti i potrebna je ozbiljnija akcija. To je naše, ogledalo i slika Župe, i zato pozivamo one koji mogu da sudjeluju u akcijama koje smo planirali na uređenju okoliša oko naših crkvenih objekata! Svi koji možete i želite dobro ste došli, trebalo bi ponijeti i alat: kosilice i trimere (mislim da to skoro svaka kuća ima), naravno mogu se ponijeti i grablje, škare i sl… Planirali smo akcije u petak od 17 sati, te u subotu ujutro od 7.30 sati, kako bismo prije podne završili. Hvala svima koji će se odazvati!

 

  1. Bratovština vas pozva na drugi u nizu događaja u sklopu Kulturnog ljeta 2020., u subotu 18. srpnja u 20 sati kod zvonika u Bobanovoj Dragi bit će predstavljena monografija Gorica od drevne Imote. Nakon predstavljanja nastavlja se druženje uz gangu, bećarac i tradicijska glazbala…

 

  1. Došli su novi brojevi Glasnika mira i Katoličkog tjednika. Izašao je i novi broj Župnog listića.

 

  1. Umro je VESELKO VLAŠIĆ + Joze, sprovod mu je danas u 17 sati. U Splitu je umro i ukopan FRANO PARADŽIK + Jakova. Pomolimo se…

 

————————————————–

SOVIĆI:

 

I ove nedjelje pred crkvom imate istaknuto idejno rješenje dvorišta iza crkve i pomoćnog objekta za potrebe crkve i vjernika. Taj objekt kako ćete moći vidjeti imat će mokri čvor, odn. WC ženski i muški, ostavu-alatnicu, ostavu crkvenih stvari, dvoranu sa četrdesetak mjesta i čajnu kuhinju, te uz sami objekt i vanjski oltar. Ostatak dvorišta bit će zelena površina, svojevrsni manji park. Ovo idejno rješenje, osim danas, bit će izvješeno i u sljedeću nedjelju. Pogledajte. Ukoliko imate kakav prijedlog ili primjedbu možete se obratiti izravno župniku ili Pavi Bobanu ili kojem od članova Vijeća za obnovu crkve.

 

Za sve naše dobročinitelje molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.