3. KORIZMENA NEDJELJA

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

3. KORIZMENA NEDJELJA

20. 3. 2022.

 

 

  1. Kako smo u nedjelju i najavili u četvrtak smo započeli radove na krovu (župne) crkve. Postavljen je novi lim iznad oltarskog prostora. Stari crijep je skinut, postavljena zaštitna folija i poprečne letve i nove okapnice na središnji dio crkve. Najljepša hvala svima koji su se odazvali na poziv i sudjelovali u radovima u četvrtak i petak! Sutra nastavljamo s radovima: podizanje crijepa na središnji dio crkve, te postavljanje zaštitne folije, poprečnih letvi i novih okapnica na bočne strane crkve. Kod podizanja crijepa, za njegovo razmještanje po krovu crkve trebalo bi nešto više radne snage, pa ponovo pozivamo one koji mogu da nam se pridruže sutra i prekosutra u ovoj akciji. Unaprijed svima hvala.

 

  1. U prošlu nedjelju nakon misa prikupili smo 3.400 KM pomoći za Ukrajinu. Novac je već proslijeđen fratrima u Ukrajini i narodu o kojem se oni brinu. U njihovo ime svima vam srdačno hvala!

 

  1. U petak je Blagovijest. Svetkovina nije zapovijedana. Sv. mise slavimo u Gorici u 9 i u Sovićima u 10 sati. Križni put bit će po uobičajenom rasporedu.

 

  1. Također u petak, u 20 sati, u Staroj župnoj kući, je treća po redu Korizmena tribina u organizaciji Bratovštine sv. Stjepana. Tema ove tribine je: Fenomen ovisnosti s naglaskom na narko-ovisnost. Gost predavač je don Ivan Perić, župnik u Studencima.

 

  1. Bratovština sv. Stjepana, već tradicionalno, organizira Korizmenu humanitarnu akciju za djecu u Majčinu selu u Međugorju. Pomoć će biti prikupljana od četvrtka 24. do nedjelje 27. ožujka u Staroj župnoj kući od 18 do 20 sati. Prikupljaju se nekvarljivi prehrambeni proizvodi! Molimo Vas da se odazovete kao i svake godine! Poručuju iz Bratovštine.

 

  1. Kod tiska imate izvješće Hrvatskog katoličkog pogrebnog društva za prošlu godinu, pa uzmite i informirajte se!

 

  1. Od tiska je stigao novi broj Glasa koncila. Izašao je i novi broj Župnog listića.

 

  1. U Sarajevu je umrla i pokopana SLAVKA IKIĆ r. Pejić. U Zagrebu je umro i bit će pokopan FRANJO BOŠNJAK + Petra. Pomolimo se…

 

  1. Za sve naše dobročinitelje, molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.