2. KORIZMENA NEDJELJA

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

2. KORIZMENA NEDJELJA

13. 3. 2022.

 

 

  1. Kako smo u nedjelju i najavili u ovom tjednu započeli bismo radove na krovu (župne) crkve. Skela za limarske radove na krovu iznad oltarskog prostora, kao i ostale limarske radove, je postavljena. Sa raskrivanjem središnjeg dijela crkve krenuli bismo u četvrtak. Stručne, majstorske, krovopokrivačke i limarske radove odradit će majstori, odn. tvrtke koje se tim bave. Za raskrivanje će nam trebati više radne snage, pa pozivamo sve koji mogu da nam se pridruže. Oni koji nisu za visine i krova, imat će zaduženja na zemlji. Svjesni smo da ste mnogi zauzeti svojim poslom, jer je radni dan, ali ne možemo radove ograničiti samo na subote. Zato, još jednom, koji možete dobro ste došli. Dakle, u četvrtak, ako Bog da, oko 8.30 bismo započeli. Međutim, prognoze nam od petka stavljaju nekoliko dana kiše, pa ukoliko se prognoze pokažu točnima, radove bismo odgodili za naredni tjedan.

 

  1. Sljedeća nedjelja je Nedjelja solidarnosti. Ova akcija provodi se kako u BiH, tako i u Hrvatskoj, a cilj joj je pomoći župama u BiH koje se ne mogu same izdržavati, a takvih je, na žalost veoma mnogo u dijelovima Bosne, pogotovo bosanske Posavine. Odredbom biskupske konferencije BiH, milostinja sljedeće nedjelje bit će namijenjena za tu svrhu.

 

  1. U nedjelju smo spomenuli kako u Ukrajini postoji i naša franjevačka Provincija sv. Mihaela Arkanđela. Provincija ima 16 samostana i opslužuje 54 župe. Većina njihovih samostana i crkava postali su ovih dana utočiste mnoštva ljudi koji su ostali bez krova nad glavom. Protekloga tjedna mi smo preko našega Provincijala, prikupili određenu novčanu pomoć i ona je već stigla do fratara u Ukrajini i naroda o kojem se oni brinu. U prošlu nedjelju najavili smo skupljanje pomoći za danas, ali nakon sv. mise. Pred vratima vidjet ćete nekoga od naših župljana (ministrante) s vrećicama kojima možete dati svoj prilog. U ime fratra koji tamo žive i djeluju, a preko njih i u ime svih vjernika i svih potrebnih, svima srdačno hvala!

 

  1. Večeras na misi u 18 sati, naša Franjevačka mladež – Frama, slavi svoja primanja i obećanja. Preporučujemo ih u vaše molitve.

 

  1. Bratovština Sv. Stjepana poziva vas i ove godine na Korizmene tribine. Druga je u petak, u 20 sati. Tribina će biti na temu: Isusov Put križa. Predavač će se osvrnuti i na knjigu Put križa, autora Karin Grenc (reljefi) i Maria Bušića (tekst). Bit će i otvorenje izložbe Put križa, autorice akademske slikarice Karin Grenc iz Splita. Tribinu će održati dr. sc. fra Zvonko Benković, profesor na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom.

 

  1. Od tiska je stigao novi broj Glasa koncila i Glasnik mira.

 

  1. U proteklom tjednu umrli su: KAMILO VLAŠIĆ + Ante i MIRO PRLIĆ Grgišić. Umro je i MIRKO PEJIĆ Marežinović, sprovod mu je sutra u 15 sati. Pomolimo se…

 

 

————————————————–

SOVIĆI:

I danas nakon mise, pred crkvom, možete dati svoj prilog za ruže koje će biti posađene u parku iza crkve. Cijena jedne sadnice je oko 10 maraka…

 

Za sve naše dobročinitelje, molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.