ŽUPNE OBAVIJESTI, NEDJELJA PEDESETNICA – SVETKOVINA DUHA SVETOGA 31.5. 2020.

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

NEDJELJA PEDESETNICA – SVETKOVINA DUHA SVETOGA

31.5. 2020.

 

  1. Iako to roditelji znaju, evo oglašavamo za sve, da će Prva sv. pričest u našoj župi biti u nedjelju 21. lipnja u 11 sati. Djeca će u narednom periodu imati dva vjeronaučna susreta tjedno, subotom i srijedom u 10 sati.

 

  1. Tjedan pred nama je kvatreni tjedan.

 

  1. U nedjelju je svetkovina Presvetoga Trojstva.

 

  1. Zamoljeni smo oglasiti: Predupis (prijava) djece u I. razred osnovne škole, koja će pohađati nastavu u školskoj 2020./21. godini, obavit će se od 1. do 3. lipnja 2020. godine (ponedjeljak, utorak i srijeda). Prijaviti djecu možete u vremenu od 9 do 12 sati putem broja telefona: 039/670-062. U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja će do 31. kolovoza 2020. imati navršenih šest godina života, tj. djeca rođena do 31. kolovoza 2014. Na zahtjev roditelja/skrbnika i na prijedlog stručnog povjerenstva, u I. razred može se upisati i dijete koje do 31. kolovoza 2020. nema navršenih šest godina. Roditelj (skrbnik) je dužan upisati dijete u onu školu (matičnu ili neku od područnih) koja je najbliža mjestu stanovanja djeteta.

 

  1. Na izlazu iz crkve, na otisnutim papirima koje možete uzeti, imate najnovije izvješće o aktivnostima Pogrebnog društva, a tu je naravno i financijski dio. Ono što je vrlo upadljivo je da je svoje članarine uplatilo svega 30-tak posto članova, odn. vlasnika grobnih mjesta. To nije ni dobro ni lijepo, tim više što je ta članarina na godišnjoj razini stvarno simbolična. Naravno da Društvo i samo groblje teško može tako funkcionirati. Pa evo, još jednom apel, svima koji nisu, neka pokušaju izmiriti svoje obveze, a o svemu se mogu informirati i dogovoriti u direkciji Društva.

 

  1. Došli su novi brojevi Naših ognjišta i Glasa koncila. Izašao je novi broj Župnog listića.

 

  1. U Zagrebu je umrla LJUBA PRLIĆ ud. Mladenova. Sprovod joj je u utorak u 15 sati u Šamatorju. Pomolimo se…

 

————————————————–

SOVIĆI:

Još jednom pozivamo i na kulturu dolaska i parkiranja na parkiralište. Da bi bilo što funkcionalnije, ono je zamišljeno kao kružni tok. Ulazak na parkiralište je na zapadnu vratnicu, a izlazak na istočnu. U skladu s tim postavljeni su i prometni znakovi, kojih se jednostavno treba pridržavati! Također molimo i apeliramo da se ne baca smeće oko crkve, a to se odnosi i na žvakaće gume, koje je vrlo teško odlijepiti s poda.

Za sve naše dobročinitelje molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.