Župne obavijesti 6.USKRSNA NEDJELJA 17.5.2020.godine

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

6. USKRSNA NEDJELJA

17. 5.  2020.

 

  1. U četvrtak slavimo svetkovinu Uzašašća Gospodnjeg – Spasovo. Sv. mise bit će u Gorici u 8, te uobičajeni večernji program četvrtkom: u 19 krunica, u 19.30 sv. misa, te nakon nje euharistijsko klanjanje. Sv. misa u Sovićima bit će u 9.30. sati.

 

  1. U nedjelju ćemo imati blagoslov polja i sv. misu u Šamatorju u 11 sati. U slučaju lošeg vremena, sv. misa bit će u župnoj crkvi, a blagoslov prije mise ispred crkve.

 

  1. Došli su novi brojevi Glasa koncila (ovo je dvobroj), Glasnik mira i Svjetlo riječi.

 

  1. U proteklom tjednu umro je: STIPAN MILIĆEVIĆ + Marijana. Pomolimo se…

 

————————————————–

SOVIĆI:

Kao što možete vidjeti radovi oko crkve idu planiranim tijekom i veliki dio je i priveden kraju. Sad nam predstoji još i polaganje asfalta na parkiralište. U planu je i želja nam je da to učinimo do Petrovdana. Za pomoć i potporu smo se obratili i na Općinu, koja je odobrila određena sredstva (kad budemo točno znali onda ćemo i objaviti koliko), ali ona neće biti dovoljna za ovu investiciju, stoga pozivamo i vas da se uključite, u skladu sa svojim mogućnostima i potpomognete, da cijeli ovaj projekt privedemo kraju! Hvala svima koji su i do sada dali svoj novčani prilog, zahvaljujući tome i drugim donacijama do sada, nemamo nikakvih dugova. Evo, zato smo željeli da polažući asfalt, ne ostanemo ni njima dužni. Stoga još jednom poziv svima vama koji možete da date svoj doprinos! Unaprijed svima hvala! A velika hvala i svima koji su kroz sve ovo vrijeme svojim radom i odvajajući od svoga vremena i svojih obaveza bili prisutni na radilištu i tako dali veliki doprinos da ovi radovi ne stoje, nego idu naprijed! Srdačno hvala svima!

 

Još jednom napominjemo na kulturu dolaska i parkiranja na parkiralište. Da bi bilo što funkcionalnije, ono je zamišljeno kao kružni tok. Ulazak na parkiralište je na zapadnu vratnicu, a izlazak na istočnu. U skladu s tim nedavno smo postavili i vertikalnu signalizaciju, odn. prometne znakove, kojih se jednostavno treba pridržavati! Kad bude asfalt, bit će iscrtana i horizontalna signalizacija. Na nama je da prometne propise poštujemo i parkiranje će biti riješeno na najbolji mogući način.

 

Za sve naše dobročinitelje molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.

FOTO:VRISAK.INFO