Župne obavijesti – 29. NEDJELJA KROZ GODINU, 17. 10. 2021.

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

29. NEDJELJA KROZ GODINU

17. 10. 2021.

 

  1. Slijedeća nedjelja je Misijska nedjelja. Pozvani smo svi, inače, a osobito kroz ovaj tjedan moliti za misije i misionare, a milostinja sljedeće nedjelje namijenjena je na tu nakanu.

 

  1. Napominjemo da je susret članova franjevačkog Svjetovnog reda (trećari) prve i treće srijede u mjesecu u 20 sati, u Staroj župnoj kući.

Bratovština ima svoje susrete petkom u 20.30, također u Staroj župnoj kući.

Veliki župni zbor ima probe pjevanja ponedjeljkom u 20.30 sati.

GORICA: Susret ministranata subotom u 10 sati. Proba „malog zbora“, također subotom u 10 sati.

SOVIĆI: Susret ministranata je subotom u 10 sati. A pjevački zbor u dogovoru s vjeroučiteljicom Ivanom Vlašić.

Susreti Glasnika sv. Franje (Mala Frama) subotom u 16 sati, a redovni susreti Frame, također subotom u 17 sati u Staroj župnoj kući.

Za sve ove navedene župne aktivnosti novi članovi koji bi se željeli priključiti, mogu doći na bilo koji susret spomenutih skupina i javiti se. Svi ste dobro došli!

 

  1. Naša arheološka zbirka u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke i Maticom hrvatskom – Ogranak Grude, organizira komemoraciju pokojnom prof. Tihomiru Glavašu.

Komemoracija će biti u Staroj crkvi u Gorici, u četvrtak, s početkom u 11 sati.

Tihomir Glavaš bio je arheolog i povjesničar, a preminuo je 2. listopada ove godine.

Posebno se bavio proučavanjem crkvene arhitekture, od kojih se posebno ističe naša Stara crkva. Iz tog razloga će ova komemoracija i biti kod nas.

 

  1. Bratovština vas, o svetkovini Svih svetih, poziva na predstavljanje knjiga fra Ante Marića: molitvenik „PUT KRIŽA“ i roman „ZVONO“. Nakon predstavljanja knjiga bit će otvorena izložba slika akademske slikarice Ivane Ćavar pod nazivom: Hrvatski sveci i blaženici. Predstavljanje i izložba bit će u Staroj župnoj kući, u subotu, u 19 sati. U programu sudjeluju: Ivana Ćavar, fra Gabrijel Mioč, Dragan Marijanović, Gojko Jelić i fra Ante Marić. Radujemo se susretu! I dobro došli! Poručuju iz Bratovštine.

 

  1. Došli su novi brojevi: Glasa koncila, Katoličkog tjednika, Svjetla riječi, i Glasnika mira. Izašao je i novi broj Župnog listića.

 

 

————————————————–

SOVIĆI:

 

 

Za sve naše dobročinitelje, molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.