USKRS, 12.4.2020-župne obavijesti

OBAVIJESTI

(12. travnja 2020.)

NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA

1. Od ponedjeljka, 23. ožujka, pa dok se ne odluči drugačije svete mise slave se i nedjeljom i radnim danima bez naroda!

2. Misne nakane koje su primljene za pokojne biti će slavljene u dogovorenim terminima bez fizičke nazočnosti vjernika (nakane iz sovićke crkve bit će slavljene u Gorici).

3. Glede teških bolesnika, pozovite nas na vrijeme, vodeći računa o zabrani kretanja tijekom policijskog sata! Također nas izvjestite je li netko u toj obitelji u samoizolaciji! U slučaju da neko oboli od novog korona virusa, vrijedi  papinski apostolski blagoslov i odrješenje, kojega je ovih dana Papa izdao!

4. Do daljnjega župna crkva će biti otvorena svakim danom od 8 do 12 sati za osobnu molitvu vjernika, s tim što se mora voditi računa o broju vjernika i njihovu međusobnom razmaku!

5. Odredbom Kriznog stožera sprovodni obred, bez mise,neka bude samo u nazoćnosti najužih članova obitelji. Izražavanje sućuti bez rukovanja i ljubljenja. Misa zadušnica slavit ce se po dogovoru.

6. U izvanrednim prilikama preporučujemo da u sabranosti svojih domova i obitelji pratite prijenose misnih slavlja putem radija, televizije ili interneta.

7 . Svima neka je SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!