U ŽUPNOJ CRKVI U GORICI MOLITVOM I PJESMOM PROSLAVLJENA UOČNICA SV. FRANJE ASIŠKOGA

U utorak, 3. listopada 2023. godine u župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u Gorici proslavljen je Transitus ili Obred preminuća Serafskoga Oca sv. Franje Asiškoga. U 18.30 puk je molio krunicu koju su predmolili članovi Trećeg reda sv. Franje. Nakon molitve krunice župnik fra Marin Karačić slavio je svetu Misu, a po završetku sv. Mise Obred preminuća sv. Franje, u kojemu su sudjelovali članovi župne Frame kao i Trećari i sav vjerni puk. Zbor je skladno pjevao na sv. Misi i Transitusu, a poslije je u Pastoralnom domu upriličeno druženje uz prigodan Agape.

 

Sveti Franjo Asiški preminuo je 3. listopada 1226. godine u dobi od 44 godine. Bio je teško obolio od mnogih bolesti, iscrpljen dugotrajnom pokorom i postom i obilježen svetim Kristovim ranama (Stigmama). Dok je umirao, molio je zajedno sa subraćom Psalam 142.: Iz svega glasa vapijem Gospodinu, i zamolio braću da se donese Evanđelistar i da se čita Evanđelje po Ivanu koje počinje: Bijaše pred blagdan Pashe.

Ovaj događaj slave franjevci po svem svijetu. Proslavila ga je svečano i dostojanstveno i ova drevna župa sa svojim franjevcima.

Neka je svima sretan i blagoslovljen blagdan sv. Franje Asiškoga!

 

MaBu