OBAVIJEST

Župa sv. Stjepana — Gorica-Sovići 

OBAVIJESTI 

1. Od ponedjeljka, 23. ožujka, pa dok se ne odluči drugačije svete mise slavit ćemo i nedjeljom i radnim danima bez naroda, budući da je nemoguće obdržavati odredbe o okupljanu od najviše 10 vjernika. 

2. Misne nakane koje su primljene za pokojne biti će slavljene u dogovorenim terminima bez fizičke nazočnosti vjernika (nakane iz sovićke crkve bit će slavljene u Gorici). 

3. Odgada se ispovijed stare čeljadi, osim po pozivu zbog slabosti bolesnika. U tom slučaju nas pozovite vodeći računa o zabrani kretanja tijekom policijskog sata, koji od danas vrijedi od 18 sati do 5 sati narednoga dana! Također nas izvjestite je li netko u toj obitelji u samoizolaciji! U slučaju da neko oboli od novog korona virusa, vrijedi papinski apostolski blagoslov i odriješenje, kojega je ovih on dana izdao! 

4. Do potpune zabrane kretanja (karantene) koja će u narednim tjednima sigurno biti zapovjeđena, župna crkva će biti otvorena svakim danom od 8 do 12 sati za osobnu molitvu vjernika, s tim što se mora voditi računa o broju vjernika i njihovu međusobnom razmaku, odn.: ne više od 10 vjernika u isto vrijeme i minimalni razmak od 2 metra. 

5. Odredbom Kriznog stožera sprovodni obred, bez mise, neka bude samo u nazočnosti najužih članova obitelji. Izražavanje sućuti bez rukovanja i ljubljenja. Misa zadušnica slavit će se kad bude moguće. 

6. Još jednom ponavljamo: slušajte vijesti i obavijesti koje daju službena tijela odn. federalni i županijski krizni stožer. Poštujte odredbe. Samo disciplina (koja nam, na žalost, nije jača strana) može nas makar malo sačuvati od onoga što nam dolazi. 

7. U skladu sa svim rečenim, Bratovština otkazuje humanitarnu akciju za Majčino selo do daljnjega i apelira na sve svoje članove i svoje prijatelje, da budu primjer poštivanja civilnih i Crkvenih odredbi vezanih uz ovu pandemiju.