2. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

2.NEDJELJA DOŠAŠĆA

6.12. 2020.

 

 1. Tjedan pred nama je Kvatreni tjedan. To su dani kad su kršćani pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Ove zimske Kvatre posvećene su kršćanskoj dobrotvornosti i zahvaljivanju za Božja dobročinstva.

 

 1. U utorak je Svetkovina Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije. Svetkovina nije zapovijedana. Sv. mise slavit ćemo u Sovićima u 8, te u Gorici u 9 sati.

 

 1. U proteklom tjednu obišli smo stare, bolesne i nemoćne župljane. Bogu hvala.

U tjednu pred nama, organizirat ćemo zajedničku ispovijed za sve vas, samo na nešto drugačiji način nego je to bivalo do sada. Zato pozorno poslušajte raspored.

Znači, župna ispovijed bit će: za dio župe od Bobanove Drage do sovićke crkve u SRIJEDU u 16 sati, a za dio župe od sovićke crkve do Vlašića također u SRIJEDU u 17 sati! Važno je se pridržavati ovog rasporeda, kako bi se u crkvi izbjegla gužva. Ispovijed će biti, jasno, u crkvi u Sovićima.

Za dio župe od Vlašića do Gorice u ČETVRTAK u 16 sati, a Gorica u ČETVRTAK U 17 sati! Naravno u župnoj crkvi. Ponavljamo, važno je se držati rasporeda i satnica da se izbjegne gužva u crkvi.

Napominjemo, da oni koji imaju bilo kakav simptom covida19, neće okolo hodati, pa prema tome ni u crkvu dolaziti, valjda se to podrazumijeva. Svi koji kanite na ispovijed, obavezno doći s pravilno stavljenom maskom, koja prekriva i nos i usta! To i inače vrijedi kod dolaska u crkvu ili župni ured.

Ispovijed nemojte odlagati za kasnije, jer nismo sigurni koliko ćemo kasnije biti dostupni! Bolje se ispovjediti ranije, pa makar do Božića i zgriješili, nego se ne ispovjediti nikako!

 

 1. Biskup je ove godine, odnosno početkom sljedeće, otkazao uobičajeni, klasični blagoslov kuća i obitelji u našoj biskupiji, pa ga tako neće biti ni u našoj župi. Time nije prestala vaša obveza prema našoj kući i župnom osoblju. Riječ je o godišnjoj redovini, doprinosu, koju daje obitelj, a koju možete dati u župnom uredu, svakim danom u uredovnom vremenu, a od sljedeće nedjelje ćete moći u crkvi uzeti i kuvertu, ponijeti kući, popuniti i vratiti nam kad vam bude zgodno, kako bismo izbjegli gužvu i u župnom uredu. Sve ovo vrijedi i za pretplatu katoličkog tiska, koju možete učiniti preko kuverte ili osobno u župnom uredu. Što se tiče pretplate tiska, njih je potrebno učiniti do 10. siječnja. Nemojte da nam ova pandemija bude pokriće za otkazivanje cjelokupnog vjerskog tiska…

 

 1. Slijedeća nedjelja, je nedjelja Caritasa. Milostinja te nedjelje namijenjena je potrebama biskupijskoga Caritasa.

 

 1. U prošlu nedjelju smo započeli primanje misa. Možete upisati mise za svoje pokojne za cijelu narednu godinu. Prve godišnjice su već rezervirane, samo ih trebate nekad potvrditi.

 

 1. U župnom uredu možete nabaviti dvanaestlisne katoličke kalendare za sljedeću godinu.

 

 1. Došli su novi brojevi Naših ognjišta i Katoličkog tjednika.

 

 1. Zamoljeni smo oglasiti: Crveni križ Grude u suradnji s mostarskom bolnicom organizira akciju dragovoljnog davanja krvi. Akcija će se održati u četvrtak u prostorima srednje škole u Grudama od 10 do 12 sati. Molimo sve ljude, koji mogu i žele, da se odazovu na ovu humanu akciju, kako bi osigurali krv onima koji je trebaju – poručuju iz Crvenog križa Grude.

 

 • Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika, 21. obljetnicu postojanja obilježit će u petak 11. prosinca sv. misom u 18 sati u župnoj crkvi. Nakon mise bit će moguće u Staroj župnoj kući razgledati izložbu slika s IV. Likovne kolonije. Lijepo vas molimo da se u ovoj prigodi, vi koji kanite doći, pridržavate svih propisanih epidemioloških mjera!

 

 • U proteklom tjednu umrla je DRAGICA VLAŠIĆ ž. Jerkina. Umrla je i ZORKA PARADŽIK Damjanova. Vrijeme sprovoda će biti naknadno objavljeno. Pomolimo se…

 

————————————————–

SOVIĆI:

Za sve naše dobročinitelje, dosadašnje i buduće, molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.