17.NEDJELJA KROZ GODINU

Župa sv. Stjepana – Gorica-Sovići

Župne obavijesti

17.NEDJELJA KROZ GODINU

26.7. 2020.

 

  1. U petak započinjemo Trodnevnicu u čast sv. Stjepana, našeg nebeskog zaštitnika. Sv. mise slavimo u 19 sati, u Šamatorju (u slučaju lošeg vremena u župnoj crkvi). Mogućnost za sv. ispovijed bit će svaku večer od 18.30 sati.

 

  1. Prvi dan Trodnevnice, u petak, oglašavamo post i nemrs na čast našeg nebeskog zaštitnika sv. Stjepana.

 

  1. U nedjelju u Gorici neće biti mise u 11 sati. Pučka sv. misa bit će u 19 sati.

 

  1. Na svetkovinu sv. Stjepana, svete mise slavit ćemo u Sovićima u 8 sati, a u Gorici u 8 u župnoj crkvi i 11 sati u Šamatorju. Misu u 11 sati predvodi fra Sretan Ćurčić, gvardijan duvanjskog franjevačkog samostana.

 

  1. Bratovština sv. Stjepana vas poziva u petak, u 20 sati, na XIV. Susret klapa u Gorici. Ove godine, za razliku od dosadašnjih, susret će se održati na otvorenom, u Šamatorju ispred kapelice, nakon sv. mise. Mole se posjetitelji da se pridržavaju svih epidemioloških mjera propisanih od Ministarstva zdravstva, rada i soc. skrbi ŽZH i Kriznog stožera Županije.

 

  1. Oglašavamo ženidbu sljedećih zaručnika:

ALEN LUKENDA, sin Zlatka i Slavice r. Biloš iz Gruda i

INES SOSA, kći Branka i Vesne r. Bušić iz Gorice.

Bilo im sretno i blagoslovljeno!

Ukoliko netko zna za kakvu zapreku za vjenčanje ovih oglašenih zaručnika, dužan je to dojaviti u župni ured.

 

  1. Zamoljeni smo oglasiti: Crveni križ Grude u suradnji s mostarskom Bolnicom organizira akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u četvrtak u sportskoj dvorani Srednje škole u Grudama od 9 do 11 sati.

 

  1. Došli su novi brojevi Glasa koncila i Katoličkog tjednika. Izašao je novi broj Župnog listića.

 

  1. U proteklom tjednu umrla je LUCA VLAŠIĆ ud. Ciprijanova. U Zagrebu je umrla č. s. BEATRIS (Jaka) SABLJE, sprovod joj je u utorak u Zagrebu na Mirogoju u 13.20 sati. Pomolimo se…

 

————————————————–

SOVIĆI:

 

Za sve naše dobročinitelje molimo: Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

 

Udostoj se Gospodine sve koji nam dobro čine, poradi imena svoga u ovom životu svakim blagoslovom blagosloviti, i na koncu ovog, nagraditi životom vječnim u kraljevstvu nebeskom. Amen.